Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dariusz Kostka Natalia Książek 22foks 2forju Olaf Goćwin jobbe Martin1986 bartek_s1992 Paulina Dudczak PiotrKry (4717 niezalogowanych)
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
myślałem o 2011 roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Z nudów zadzwoniłem do tego polecanego.../Osobiście ...zresztą.../... powyżej Projektu na egzaminy czeladnicze ...
I niestety ... ZOONK...
---
Owszem projekt prowadzi Urząd Pracy jednak same Kursy i egzaminy odbywają się w Izbie Rzemieślniczej . Jest o tyle dobrze , że jeżeli jest się z projektu to opłaty pokrywa Urząd Pracy .
---
Na pierwszej turze , która zakończyła się przed Świętami , nie było Nikogo z Budowlańców ...Sami piekarze , cukiernicy itp. jeden stolarz ...
---
Od stycznia trwa następny nabór ... aby utworzyć grupę w danym zawodzie ...MUSI BYĆ MINIMUM PIĘCIU KANDYDATÓW ... spełniających oczywiście wszystkie warunki rekrutacyjne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojtek Wojtek
(Wilmir)
Wiking
Wszystko OK uznali mi praktykę i czeladnicze dostałem bez egzaminu ) ale musiałem zapłacić 700 zł. Dzięki za podpowiedzi.
A tak swoją droga to korci mnie tak bez agencji i języka wsiąść w samolot i lecieć do Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wilmir napisał:
Wszystko OK uznali mi praktykę i czeladnicze dostałem bez egzaminu ) ale musiałem zapłacić 700 zł. Dzięki za podpowiedzi.
A tak swoją droga to korci mnie tak bez agencji i języka wsiąść w samolot i lecieć do Norwegii

I co zrobisz po przylocie na Lotnisko...!? .
Jak wiesz lotniska są daleko poza miastem np. Oslo średnio ponad 80 km .
Koszt dojazdu do Oslo jest nieraz większy niż sam przylot do Norge . /200Nok/.A na friko można zapomnieć .
Ponadto , jak wyobrażasz sobie znalezienie pracy ...!? , będziesz chodzić od drzwi do drzwi i pukał ... bez języka ...!? .
Jeszcze latem ...to jak cię Mogę ... można wytrzymać , jednak teraz zimą .... BRrrrr .
---
Samochodem to i owszem , można wszędzie dojechać ... a i zasób KASY jest tu bardzo ważny ... tak ponad 5tys.Zł. to skromna gotówka na miesiąc .... oczywiście będąc Tu bez auta ...
Niemniej i tak zrobisz co sam uważasz za słuszne ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok